Vaak gaat het leren goed, maar soms is er iets waardoor het even niet lukt. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld iets in je thuissituatie, dyslexie en faalangst, sociaal-emotionele problemen en lichamelijke of psychische problematiek. In zo’n geval bieden we je specifieke leerlingbegeleiding. Dan zetten we bijvoorbeeld: de ondersteuningscoördinator, orthopedagoog, counselor en/of Bureau Leerlingzaken in. Zij helpen jou zo snel mogelijk weer vooruit.
Ons Ondersteuningsteam bestaat uit een: • Counselor; • Verzuimcoördinator en assistent (Bureau Leerlingzaken); • Co-teacher; • Coachpunt.
Je zit op school als leerling, maar je bent er natuurlijk ook als persoon. Er gebeurt van alles in je leven, in jezelf, binnen en buiten school. Zit je met persoonlijke vragen of problemen? Dan kan je bij de counselor terecht. Je kunt op eigen verzoek gesprekken krijgen met de counselor, maar ook op vraag van je mentor of ouders. Een voorbeeld van de problemen waarmee leerlingen bij een counselor komen: sombere gevoelens, angst, faalangst, problemen thuis, sociale vaardigheden, pesten of gepest worden, homoseksualiteit, relaties, verliefdheden, onbegrepen gedrag, enz.
Samen bespreek je waar je last van hebt en wordt er gekeken wat we kunnen doen om je te helpen. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Dat betekent dat we nooit zonder jouw toestemming informatie uit de gesprekken met jou met anderen bespreken, behalve in levensbedreigende situaties of bij het vermoeden van een strafbaar feit. De counselor geeft ook trainingen, zoals faalangsttraining en SOVA-training.
De verzuimcoördinator van Bureau Leerlingzaken helpt schooluitval te voorkomen. Hij of zij houdt – samen met de assistent – absenties, verwijderingen en spijbelgedrag bij. Verder is Bureau Leerlingzaken een vraagbaak voor jou als je bijvoorbeeld een vraag over verlof hebt.
Op De Waerdenborch kun je begeleiding krijgen van een co-teacher. De co-teacher kan jou helpen op allerlei gebieden. Hierbij kun je denken aan begeleiding bij het leren leren en het plannen van jouw huis- en leerwerk of het versterken van jouw concentratie. De co-teacher houdt rekening met jouw leerproblemen en kijkt samen met jou en jouw mentor naar wat voor jou het beste kan werken. De begeleiding kan zowel binnen als buiten de klas plaatsvinden.
Het Coachpunt in Holten is een voorziening binnen de school waar je gebruik van maakt als de aangeboden begeleiding niet voldoende is geweest. Ook leerlingen uit Goor kunnen gebruik maken van het Coachpunt. Wanneer je speciale onderwijsbehoeften hebt of schoolverlater dreigt te worden, is het Coachpunt voor jou een veilige plek om op een positieve, constructieve en oplossingsgerichte manier aan jouw ontwikkeling te werken. Met de begeleiding die je hier krijgt willen we zorgen dat er een gedragsverandering zal plaatsvinden, waardoor jij je weer mee kan doen in de klas.
Op het Coachpunt werken we intensief met jou samen, maar ook met jouw ouders/verzorgers, jouw mentor en andere leden van het ondersteuningsteam. Je volgt zoveel mogelijk jouw eigen onderwijsprogramma en werkt aan jouw persoonlijke doelen, met als uiteindelijke doel dat je stapsgewijs weer teruggaat naar jouw eigen klas.
Heb jij moeite met plannen of om je te concentreren? Vind je het lastig om te organiseren en wil je wat hulp bij het leren leren? Dan is het Ondersteunings- en Trainingscentrum in Goor de plek voor jou! Je kunt hier ook terecht als je extra ondersteuning nodig hebt op het gebied van diverse vakken en NT2 of als je een rustige werkplek zoekt. Leerlingen uit alle leerjaren zijn hier welkom.
Heb je extra ondersteuning nodig op school? Wij bieden de ondersteuning die je nodig hebt.
Lees hier hoe