Onderwijsaanbod

Dicht bij jouw leerstijl

Vmbo, havo of vwo, wat kies jij?

Op onze school is iedereen welkom. Met twee vestigingen en mogelijkheden voor vmbo, havo en vwo hebben we voor ieder wat wils. Ons onderwijs is gericht op persoonlijke ontwikkeling en biedt ook ruimte voor verdieping en verbreding. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan cultuur, sport, techniek, ondernemen, internationale oriëntatie en talentontwikkeling. Wij zijn een openbare school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn én waar je ontdekt wat je in de toekomst wilt gaan doen.

Vmbo

Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs

Het vmbo kent vier leerwegen: • Basisberoepsgerichte leerweg, oftewel Basis met de afkorting B; • Kaderberoepsgerichte leerweg, oftewel Kader met de afkorting K; • Gemengde leerweg met één beroepsgericht vak, met de afkorting gl; • Theoretische leerweg, met de afkorting tl.

Havo

Hoger Algemeen Vormend Onderwijs

Op de havo (H) heb je te maken met een onderbouw en een bovenbouw. De bovenbouw noemen we ook wel de Tweede Fase. In deze fase kies je het profiel dat het best past bij wat jij kunt en wilt: • Cultuur & Maatschappij; • Economie & Maatschappij; • Natuur & Gezondheid; • Natuur & Techniek. In de Tweede Fase leer je steeds zelfstandiger denken en werken. Zo bereiden we je voor op het vervolgonderwijs. Als je je havodiploma hebt behaald, kun je naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) of naar vwo 5.

Vwo

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs

Op het vwo (V) heb je te maken met een onderbouw en een bovenbouw. De bovenbouw noemen we ook wel de Tweede Fase. In deze fase kies je het profiel dat het best past bij wat jij kunt en wilt: • Cultuur & Maatschappij; • Economie & Maatschappij; • Natuur & Gezondheid; • Natuur & Techniek. In de Tweede Fase leer je steeds zelfstandiger denken en werken. Zo bereiden we je voor op het vervolgonderwijs. Met je vwo-diploma kun je naar de universiteit (wo). Gymnasium De Romeinen en de Grieken hebben aan de basis van de Westerse cultuur gestaan. Sporen van wat zij gedacht, geschreven en gemaakt hebben, zie je dagelijks om je heen. Op het gymnasium kom je ermee in aanraking en ga je je erin verdiepen. In de eerste plaats doordat je de klassieke talen leert: Latijn, de taal van de Romeinen, en (oud)Grieks. Ook de andere vakken bieden je uitdagende leerstof. Zo wakkeren we jouw wetenschappelijke en culturele belangstelling verder aan. We hopen dat er dit schooljaar gelegenheid is om tijdens een werkweek Rome te bezoeken om musea en voorstellingen te bezoeken die jou meenemen in de wereld van de antieke oudheid. In het eerste leerjaar vwo volg je het vak Latijn. Aan het einde van het eerste leerjaar maak je de keuze voor gymnasium of atheneum. In het tweede en derde leerjaar volg je zowel Grieks als Latijn. Na het derde leerjaar ga je tenminste in één klassieke taal door om, na het Centraal Examen in het zesde leerjaar, recht te hebben op een gymnasiumdiploma.

Bij iedere leerstijl kan je kiezen uit talentstromen. Waar ben jij goed in?

Bekijk de talentstromen